mouse

27 Mart 2013 Çarşamba

okudum =)

44.ÇOCUK

Dün sabah başlayıp akşam saatlerinde bitirmiş olduğum bir kitabı anlatmak istiyorum sizlere. Resmen aldı götürdü beni =)



Dikkat spoiler içerir ;)

   Rusya da Moskova yakınlarında İkinci Dünya Savaşının yeni bittiği Stalin'in demir yumruk iktidarıyla ülkesini yönettiği dönemler,her türlü direniş hareketi hareketini bırakın düşüncesi bile çok ağır işkence ve ceza demek. Bizdeki 12 Eylül nedir ki =((((  
     Moskova yakınlarında bir köyde açlıktan ölmek üzere olan kadının tüm kasabadan sakladığı kedisini yememek için ona kıyamadığı için intihar etmesiyle başlıyor kitap. Ve kadının gece vakti ormana doğru saldığı kediyi gören Pavel isimli çocukla devam ediyor. 
    Pavel erkek kardeşiyle birlikte kediyi yakalamaya gidiyor ama  tam yakaladıkları sırada bir adam ormandan çıkageliyor , Paveli bayıltarak kollarına alıp gidiyor.Kardeşi ne yapacağını bilmez bir halde kediyi alıp eve götürüyor. KARDEŞE DİKKAT ;) 
    Kitap yıllar sonrasından devam ediyor Pavel 'i kaçıran adamın aslında zaten ölmekte olan çocugunu kurtarmak için Pavel'i  kaçırdığını kitabın sonuna kadar öğrenemesek de ben şimdiden söylemekde bir zarar görmüyorum.Kaçırdığı küçük çocukla evlerine döndüğünde oglunun öldüğünü görünce yaptıklarından pişman olup yeni ölen çocuguyla Pavel'i besliyor.Evet maalesef ölen ogullarını kaynatıp kutup gibi soguk havada ,kaya gibi sert toprakta kıtlık yaşamış olan Pavel'e yediriyorlar.Ardından onu da yanlarına alıp Moskova'ya taşınıyorlar. 
    Bir yandan cinayetleri çözmeye çalışırken bir yandan da açlıkla ve devlet güçleriyle mücadele eden Leo kitabın sonunda bir sürprizle karşılaşıyor.Katil Andrey çıkıyor yani Pavel in kardeşi ,sözümona Güvenlik güçlerinde çoook iyi yerlere gelmiş olan abisinin dikkatini çekmek için tam 44 tane çocugu hunharca öldürdüğü ortaya çıktığında kardeşini bulup öldürmeye karar veriyor ve gerçekten de öldürüyor.

Kitap inişli çıkışlı bir evlilik hayatını Pavelin yeni ailesiyle ilişkilerini iş arkadaşlarının ve genel halkın durumunu çok  güzel açıklıyor. Cinayetlerdeki ayrıntlar insanın kanını donduruyor ve ence hepsi çok güzel harmanlanmış ... 
    Alın okuyun ürperin üzülün ama okuma zevkini tadın sonuna kadar ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...